“Около 15 500 служители на МВР ще обезпечат охраната на

...
 
“Около 15 500 служители на МВР ще обезпечат охраната на
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Около 15 500 служители на МВР ще обезпечат охраната на изборните секции.

 

“Около 15 500 чиновници на Министерство на вътрешните работи ще обезпечат защитата на изборните секции.За първи път интензивно използваме географската осведомителна система. Това е инструмент, основан да подкрепя Министерство на вътрешните работи. Данните се актуализират в действително време – постъпили сигнали, инспекции и данни за установени нарушавания ”. Това съобщи на брифинг министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Най-много сигнали за изборни нарушавания постъпват от областите Бургас, Варна, Монтана, Враца и София

До момента има 1080 сигнала за нарушение на изборното законодателство, преобладаващата част – за пазаруване на гласове. За същия интервал на предизборната акция през 2019 година са получени 431 сигнала. Образуваните досъдебни производства са 142, при 44 през 2019 година

“Цената на един глас варира сред 40 и 150 лева ”

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев разяснява, че най-вече сигнали за изборни нарушавания постъпват от областите Бургас, Варна, Монтана, Враца и София. Той увери, че всеки един постъпил сигнал се ревизира.

“В края на предходната седмица имаме първа неоправдателна присъда по бърза процедура на територията на Плевен ”, сподели Коцев.

Около 15 500 чиновници на Министерство на вътрешните работи ще обезпечат защитата на изборните секции

“От началото на тази година са предотвратени към 165 000 опита за нелегално прекосяване на българо-турската граница ”, разяснява министър Стоянов. По думите му австрийските управляващи са дали висока оценка за защитата на външната граница на Европейски Съюз. “МВР като институция си е свършило работа, остава българското държавно управление и Европейски Съюз да създадат всичко допустимо и да накарат Австрия да съблюдава договорните връзки в Европейски Съюз ”, добави Стоянов по тематиката за участието на страната в Шенген.

Край на предизборната акция

Днес е последният ден, в който претендентите за кметове и общински съветници имат право на агитация.

Основните кандидати за кметския пост закриват акцията с разнообразни събития в страната. До последния миг социологическите организации са внимателни от безапелационни прогнози. В доста градове ще се стигне до балотаж за кметския пост.

От на следващия ден е ден за размисъл, а в неделя е първият тур на вота.

Още вести четете в категория Крими & Темида.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР